JOŠ JE U ŠOKU

Gvardiola potrošio 800 miliona eura i ne može dalje od polufinala Lige prvaka

Nije u šoldima sve

Gvardiola: Još ne može da se oporavi. AFP

Avaz Sport

18.4.2019

Svi u Mančester sitiju i dalje su u šoku poslije eliminacije od Totenhema. "Građani" ne pamte da ih je neuspjeh tako bolio, a i trener Pep Gvardiola (Guardiola) se još ne može oporaviti. 

Takvo stanje iskoristila je španska "Marca" da "napadne" trenera Sitija. "Marca", tradicionalno naklonjena Real Madridu, kao i obično, jedva je dočekala da "spusti" Gvardiolu. 

On je s Barcelonom tri puta bio prvak Španije, a po dva puta Evrope i svijeta. Ali, poslije odlaska s Nou Kampa, iako je vodio velike klubove s ogromnim budžetima u Evropi, ništa nije uradio. I s Bajernom i s Mančester sitijem je najdalje dogurao do polufinala. 

"Marca" je izračunala da je Gvardiola na pojačanja u Bajernu i Sitiju potrošio ukupno 800 miliona eura, pa postavlja pitanje: Koliko je novca potrebno za plasman u finale Lige prvaka? 

Gvardiola je u Bajern doveo Gecea (Mario Götze), Tijaga (Thiago Alcântara), Vidala, Benatija (Medhi Benati), Daglasa Kostu (Costa) za oko 200 miliona eura.

U njegovo vrijeme na Etihad su stigli igrači u vrijednosti od oko 600 miliona eura: Gundogan (İlkay Gündoğan), Stons (John Stones) i Gabrijel Žesus (Gabriel Jesus), a onda i Bernardo Silva, Voker (Kyle Walker), Ederson, Mendi (Benjamin Mendy), Laport (Aymeric Laporte) i Danilo. Prošlog ljeta nije mnogo pazario, izuzev Mareza (Riyad Mahrez, 67 miliona eura). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.