NOGOMET

Evo šta kažu kladionice: Koji klub je favorit za osvajanje Lige prvaka

Polufinalni mečevi na rasporedu 30. aprila i 1. maja, dok su revanši sedam dana kasnije

Liga prvaka: Za trofej će se boriti Liverpul, Barcelona, Totehnem i Ajaks. Arhiv

24sata.hr

18.4.2019

Liverpul, Barcelona, Totehnem i Ajaks su četiri polufinalista Lige prvaka. "Redsi" i Barca očekivano su prošli, dok su "Spursi" i Ajaks iznenadili kladionice i nadigrali Siti i Juventus.

Prema kladionicama, Barca bi u svoju vitrinu trebala pospremiti "klempu". Koeficijent na Barcelonino osvajanje Lige prvaka je 2,50, drugi favorit je Liverpul s 3,50 dok su "autsajderi" Totehnem i Ajaks s koeficijentom 5,50.

Prvi polufinalni par su Totehnem i Ajaks, koji su u četvrtfinalu "prevarili" kladionice i prošli favorizirane protivnike. "Spursi" su na nevjerovatan način izbacili Siti, a Ajaks je pokazao da se ima čemu nadati maestralnim izvedbama protiv Juventusa. U prvom polufinalnom susretu favorit je domaćin Totenhem sa koeficijentom 2,15, dok je na pobjedu Ajaksa na novom stadionu u Londonu koeficijent 3,20.  

Što se tiče prolaska u daljnju fazu, koeficijent na londonsku ekipu je 2, a kladionice daju prednost Ajaksu na čiji je prolaz koeficijent 1,75. 

U drugom polufinalu igraju ekipe koje su i u četvrtfinalu bile favoriti. Liverpul je izbacio Porto, dok je Barcelona promarširala kroz crveni dio Mančestera. Favoriti u ovom polufinalu, kao i favoriti za osvajanje prvenstva su Valverdeovi ratnici na koje je koeficijent 1,7, dok je na pobjedu Liverpula na Nou Kampu koeficijent 4,50. Barcelona kao favorit za prolazak s koeficijentom 1,60, dok je na plasman Liverpula u finale koeficijent 2,20.

Prve polufinalne utakmice na rasporedu su 30. aprila i 1. maja, dok su revanši sedam dana kasnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.