ZANIMLJIVO

Igrači Sitija se na ovaj način iskupljuju za ispadanje iz Lige prvaka

Razočarani su sigurno svi na Etihadu

Liga prvaka: Siti eliminiran od Totenhema u četvrtfinalu. Twitter

Antenam.net

18.4.2019

Razočarani su sigurno svi na Etihadu eliminacijom od Totenhema u četvrtfinalu Lige prvaka, ali život ide dalje i "Građani" moraju da nauče da žive s tim.

Izabranicima Pepa Gvardiole (Guardiola) preostaje borba za šampionsku titulu u Premijer ligi (gdje su u prednosti u odnosu na Liverpul zbog utakmice manje), ali i za titulu u FA kupu gdje igraju finale protiv Votforda 18. maja na Vembliju.

Zbog toga su prvotimci Mančester sitija odlučili danas da se oduže navijačima na vatrenoj podršci ove sezone, pa će svaki od 26 igrača prvog tima platiti po jedan autobus da odveze navijače na Vembli. 

Inače, iako se u saopćenju na zvaničnoj stranici "Građana" navodi da je gest zahvalnost za podršku cijele sezone, djeluje da je, pošto je vijest lansirana danas, klub s Etihada pokušao tako da se iskupi fanovima samo dan nakon eliminacije iz Lige prvaka.

Iako nam sinoćnji rezultat nije bio po volji, bilo je lijepo čuti podršku publike tokom svih 90 minuta. Imamo da bijemo još mnogo bitaka ove sezone i da se borimo za još mnogo tofeja pa je i ovo naš način da svim navijačima izrazimo zahvalnost za podršku -  izjavio je kapiten "Građana" Vinsent  Kompani (Vincent Kompany). 

Ali dok dođe finale FA kupa "Građane" najprije još jednom očekuje duel s Totenhemom i to u okviru Premijer lige u subotu u 13.30 sati

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.