ITALIJA

Ronaldo zaprijetio upravi Juventusa: Ako ne dovedete ove igrače - odlazim

Avaz.ba

19.4.2019

Kristijano Ronaldo (Cristiano) navodno je zaprijetio upravi Juventusa, ako se ne pojača, da će napustiti klub. Ultimatum je, pišu italijanski mediji, postavio frustriran ispadanjem u četvrtfinalu Lige prvaka od Ajaksa.

Ronalda je Juventus platio 100 miliona, ali je očito da to nije dovoljno da se osvoji titula na koju čekaju od 1996.

Defanzivni dio torinske ekipe je ove sezone lošiji nego što smo navikli. Uzrok tome su česte povrede, ali bi se Juve od naredne sezone mogao poprilično pojačati u ovom dijelu ekipe.

Najveće ime koje se povezuje s dolaskom u Torino je brazilski lijevi bek Marcelo iz Real Madrida. Također, štoperske pozicije su te koje ove sezone ne funkcioniraju baš najbolje. Daniele Rugani djeluje izgubljeno, pa Bonuči (Bonucci) i Kjelini (Chiellini) nemaju adekvatnu alternativu.

Prva želja "Bianconera" je Matijs de Ligt (Matthijs), ali je on odlučio prijeći u Barcelonu i pregovori s njegovim agentom Minom Raiolom su propali, ali bi u redove italijanskog prvaka mogli doći Kostas Manolas (Roma) i Samuel Umtiti (Barcelona).

Vezni red bi, također, mogao pretrpjeti određene promjene. Juve je navodno spreman prodati bh. veznjaka Miralema Pjanića da bi našao dodatni novac za pojačanja u ovom dijelu ekipe.

Mladi Nikolo Zaniolo (Nicolo) iz Rome je visoko na listi prioriteta, a trener Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) bi rado u svom timu vidio i reprezentativca Njemačke Tonija Krosa (Kroos) iz Real Madrida.

Kros i Marcelo nisu jedini fudbaleri Reala koje Juve, ali i Ronaldo žele. Želja je i Isko (Isco), koji se često povezuje s odlaskom, a Juvenus je tim o kojem razmišlja.

Napadački dio ekipe Juventusa bi mogao biti spektakularan. Italijanski mediji jučer su objavili kako je moguća zamjena u kojoj bi iz Intera Juve dobio Maura Ikardija (Icardi) u zamjenu za Paula Dibalu (Dybala).

Tako bi Argentinac mogao riješiti pitanje neophodne "devetke" za Juve, a "Gazzetta dello Sport" tvrdi kako je torinski velikan fokusiran da dovede nakon Ronalda još jednu planetarnu zvijezdu - Mohameda Salaha iz Liverpula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.