PRVA LIGA

Invazija ’Rođenih’ na kraljevski grad

Ne smijemo gledati na neke stvari oko terena, moramo biti fokusirani na sebe i svoju igru, kaže Mustafa Kodro

Navijači Veleža bit će 12. igrač mostarskog tima u Jajcu

Avaz Sport

20.4.2019

U Jajcu vlada nogometna groznica, jer na Mračaj danas u 23. kolu stiže Velež, lider Prve lige Federacije BiH. Pred “Kraljevima” je težak zadatak, jer su “Rođeni” u četiri dosadašnja meča slavili tri puta, dok se jedan meč završio bez pobjednika.

Neugodna tradicija

Ekipa trenera Salema Durakovića, koja se bori za opstanak, protiv sebe ima neugodnu tradiciju i jakog protivnika. Iz Mostara je najavljen organizirani dolazak više stotina navijača Veleža pa u Metallegheu BSI poduzimaju sve kako bi susret protekao u korektnoj atmosferi.

- U proljetnom dijelu sezone ostvarili smo pet pobjeda i tako želimo nastaviti protiv Veleža, mada smo svjesni kvaliteta gostiju. Očekuje nas teška utakmica i morat ćemo dati sve od sebe da mudrom i strpljivom igrom nastavimo dobru seriju. Kompletni smo i atmosfera u ekipi je na visokom nivou - rekao je Duraković.

U Veležu nemaju izbora, jer samo pobjedama mogu do plasmana u Premijer ligu.

Iskusna ekipa 

- Pokušali smo koliko je to moguće ostaviti sa strane sve ove stvari koje su se dogodile u posljednja dva dana, mislim na kaznu treneru Ibri Rahimiću, i vjerujem da smo uspjeli.

Ekipa je odlično radila, upoznati smo sa jednom dosta iskusnom ekipom Metalleghea, koja ovog proljeća igra dobro i bori se za opstanak. Spremni smo za ono što nas očekuje. Ne smijemo gledati na neke stvari oko terena, moramo biti fokusirani na sebe i svoju igru – izjavio je trener Mustafa Kodro.

Parovi i poredak

Parovi 23. kola Prve lige FBiH u fudbalu: Metalleghe BSI – Velež, Zvijezda - Novi Travnik, Olimpik – Bratstvo, Goražde – Bosna, Igman – Čapljina, Vitez – Jedinstvo, Orašje –TOŠK, Rudar – Slaven. Sve utakmice su na programu danas (16.30 sati).

Poredak: Velež 52 boda, Olimpik 51, Zvijezda 34, Rudar 33, TOŠK 33, Orašje 33, Jedinstvo 33, Bratstvo 32, Goražde 30, Metlleghe 29, Igman 27, Čapljina 27, Slaven 26, Vitez 26, Novi Travnik 15, Bosna 12.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.