PRIČA S APENINA

Milan Đurić za "Avaz": Vratio sam se u Italiju i oživio fudbalsku karijeru

Bilo bi mi zadovoljstvo da se vratim u reprezentaciju, gdje sam uvijek davao 100 posto

Đurić: Sa Salernitanom imam četverogodišnji ugovor

Piše: G. Š.

20.4.2019

Povremeni fudbalski reprezentativac BiH Milan Đurić (28), nakon jednoipogodišnje epizode u engleskom Bristol sitiju, gdje zbog teže povrede aduktora i tri operativna zahvata nije potvrdio svoj neosporni kvalitet, ponovo u italijanskoj Seriji B igra u top-formi. U minula tri kola postigao je pet golova – po jedan Veneciji i Speciji Kalčo te tri u posljednjem kolu Citadeli.

Cilj plej-of

- Vratio sam se u Italiju i oživio karijeru - rekao je napadač Salernitane Milan Đurić te je dodao:

- Povreda je bila moj najveći problem u Engleskoj. Tri operacije, rehabilitacije... Dugo sam bio izvan terena. Teško je bilo na početku, ali najvažnije je da je sada je sve u redu. Čim postižem golove, osjećam se bolje, vrlo dobro.

Salernitana je trenutno u mirnoj luci, na 13. mjestu. No ove sezone cilj je bio plasman u plej-of za Seriju A. Još nije sve definitivno izgubljeno, jer osmoplasirana Citadela, koja je na posljednjem mjestu, koje vodi u doigravanje za viši rang, pet kola prije kraja regularnog dijela sezone ima sedam bodova više. Trebali smo ući u plej-of... No, izgubili smo tri ključna meča... - objašnjava Đurić.

Kad su u pitanju planovi za narednu sezonu, naš stasiti napadač nema dilema.

- Sa Salernitanom imam četverogodišnji ugovor tako da ostajem ovdje - otkriva naš stasiti napadač.

Neizbježna tema s Đurićem je naš državni tim.

Državni tim

- Gledao sam posljednje utakmice reprezentacije. Igraju vrlo dobro... U posljednjoj utakmici protiv Grčke moglo je biti malo bolje, ali mislim da će do kraja kvalifikacija biti sve OK - optimista je napadač Salernitane.

Na pitanje razmišljate li o povratku u naš državni tim, Đurić odgovara:

- Na meni je da igram dobro i zabijam golove u klubu, a naravno, bilo bi mi zadovoljstvo da se vratim u reprezentaciju, gdje sam uvijek davao 100 posto.

U Engleskoj je bilo teško i mojoj porodici

Đurić je većinu karijere proveo u italijanskoj Seriji B – od Čezene, Parme, Askolija, Krotonea, Kremonezea, Trapanija, Citadele do Salernitane.

- U Engleskoj je bilo teško i mojoj porodici tako da smo svi zajedno odlučili da se vratimo u Italiju. Serija B, ipak, nije loša liga, fudbalski - rekao je Đurić.

I brat se vraća u formu

Milanov mlađi brat Marko (26) trenutno igra za italijanski Klodijense (Serija D).

- I Marko je imao dosta pehova sa povredama. Sada se vraća u formu - rekao je Milan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.