ENGLESKA Bivši trener "Crvenih đavola"

Van Gal: Solskjer parkira autobus, njegov Junajted igra antinogomet

Holanđanski stručnjak kritizirao taktiku Norvežanina

Avaz.ba

Van Gal: Završio trenersku karijeru

Foto: Arhiv


Luj van Gal (Louis van Gaal) kaže da je Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) koristio taktiku parkiranja autobusa otkako je preuzeo Mančester junajteda nakon odlaska Žozea Murinja (Jose Mourinho).

Holandski stručnjak smatra da je jedina razlika između njega i Murinja ta da Junajted pod Norvežaninom pobjeđuje.

- Junajted igra antinogomet i mislim da Olea uopće nije strah parkirati autobus, on je više defenzivno orijentiran nego što mislite. Protiv svih velikih ekipa igra tako. Veći je naglasak na branjenju nego na napadanju, igranju dominantnog nogometa. Ja to zovem parkiranje autobusa. Samo što Ole to ne radi na rubu kaznenog prostora, već tačno ispred golmana Davida De Hee (De Gea). Ako Junajted želi biti dominantna sila u Evropi i Engleskoj, mora igrati drugačiji stil nogometa - rekao je Van Gal za "Mirror"

Van Gal je također u karijeri vodio Mančester junajted. Imao je ispodprosječne rezultate u prvenstvu, osvojio je FA kup, a sljedeći dan odmah dobio otkaz.

Osim Junajteda, vodio je velike klubove poput Ajaksa, Barcelone, Bajerna, a u dva navrata bio je i selektor Holandije. U martu ove godine objavio je kako službeno odlazi u penziju. 

Više o temi Louis van Gaal

LIčNOST DANA
Fudbalski vizionar
LEGENDE
Van Gal završio trenersku karijeru
NA VRH

Podijeli članak na