ENGLESKA

Liverpul savladao Kardif za lidersku poziciju, Kristal palas šokirao Arsenal

Sead Kolašinac odigrao cijeli meč za "Topnike"

Engleska: Liverpul pobijedio Kardif. AFP

Jasmin Alibegović

21.4.2019

U okviru 35. kola engleske Premijer lige Liverpul je u gostima savladao Kardif rezultatom 2:0 i tako preuzeo lidersku poziciju na tabeli.

Vodstvo "Redsima" donio je Vijnaldum (Wijnaldum) kada je u 57. minuti nakon kornera Arnolda zabio poslavši loptu unutar desne stative. Konačan rezultat postavio je u 81. minuti Džejms Milner (James Milner) golom iz penala. 

Kristal palas je u gostima pobijedio Arsenal 3:2. 

Igrala se 17. minuta kada je Kristijan Benteke (Christian Benteke) pogodio mrežu Arsenala za vodstvo Kristal palasa. "Topnici" su izjednačili u 47. minuti kada je nakon asistencije Aleksandr Lakazet (Alexandre Lacazette) bio strijelac Mesut Ezil (Ozil). 

U 61. minuti Kristal palas je stigao do novog vodstva. Nakon velike greške odbrane Arsenala, Vilfrid Zaha (Wilfried) je pokupio loptu i pospremio je u mrežu "Topnika" za 2:1. Samo osam minuta kasnije Kristal palas je stigao do novog pogotka. Skot Dan (Scott Dann) je dobro skočio na loptu nakon kornera i poslao ju u peterac, a tamo ju je glavom u mrežu spremio Džejms Mekartur (James McArthur). 

Arsenal je uspio ublažiti poraz u 78. minuti kada je Pjer-Emerik Obamajang (Pierre-Emerick Aubameyang) pokupio odbijenu loptu i s ruba šestnaesterca pogodio za konačan rezultat. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je cijeli meč za Arsenal.

Na tabeli je vodeći Liverpul koji ima 88 bovoda, dva više od drugoplasiranog Mančester sitija. Arsenal je ostao na četvrtoj poziciji s 66 bodova dok Totenhem na trećem mjestu ima bod više od "Topnika".

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.