NOGOMET

Drama u posljednjim minutama: Prisjetite se dana kada je Aršavin zagorčao život Liverpulu

Bio je to pravi spektakl na Enfildu

Engleska: Jedna od najzanimljivijih utakmica. Screenshot

Avaz Sport

21.4.2019

Na današnji dan prije 10 godina odigrana je jedna od najboljih utakmica u historiji engleske Premijer lige. Na Enfildu su se sukobili Liverpul i Arsenal, a utakmica je ostala zapamćena po velikom broju pogodaka (završilo je 4:4) i činjenici da je tadašnja zvijezda Arsenala, Andrej Aršavin (Andrey Arshavin), postigla čak četiri.

Arsenal je poveo kada je Rus u 36. minuti na asistenciju Samira Nasrija pogodio od prečke za 1:0, ali već početkom drugog poluvremena je domaćin izjednačio – Fernando Tores (Torres) pogađa glavom za 1:1. U 56. Josi Benajun (Yossi Benayoun) zabija za vodstvo Liverpula, ali niti to nije dugo potrajalo – Aršavin sjajnim pogotkom u 67. zabija za 2:2.

U 70. Aršavin postiže svoj het-trik, ali to vodstvo je trajalo još manje – samo dvije minute kasnije Tores postiže svoj drugi pogodak i rezultat je 3:3. Isti rezultat je stajao sve do 90. minute kada Aršavin postiže svoj četvrti pogodak, činilo se –odlučujući!

Međutim, Liverpul je spasio bod nakon jedne gužve u gostujućem šesnaestercu – Josi Benajun je ponovo strijelac za konačnih 4:4.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.