NOGOMET

Legenda razvalila Pogbu i Junajted: Kritike odjeknule Engleskom

Francuz na udaru javnosti

Pogba: Nije opravdao očekivanja. AFP

Avaz Sport

25.4.2019

Francuski veznjak Mančester junajteda Pol Pogba (Paul) ponovno je na udaru kritika javnosti zbog svojih ne baš uvjerljivih partija. Igrač koji je u ljeto 2016. za 105 miliona prešao iz Juventusa na Old Traford, u rekordnom transferu tada, nije opravdao svoja ulaganja, odnosno nije dao ono najbolje od sebe.

Bivši nogometaš i kapiten "Crvenih đavola" Roj Kin (Roy Keane) pokrenuo je lavinu kritika prema Junajtedu, a prema "Pogbi je posebno kritičan, tu osjeća svoj puni gnjev i ljutnju".

Kin, stručnjak za "Sky Sport" za Mančester junajted i derbije sa Sitijem, dao je svoju procjenu trenutne situacije na Old Trafordu. 

- To su isti igrači koji su bacili Murinja (Jose Mourinho) pod autobus i oni će Oleu učiniti isto. Leopardi ne mijenjaju svoja mjesta. U ovom klubu ima previše blefera kako bi se Junajted vratio na sam vrh. Čak i činjenica o kojoj govorimo o Junajtedu ukazuje kako su im se standardi u posljednjih nekoliko godina smanjili – i na terenu i izvan njega. To je, naravno, i veliki test za Olea - izjavio je Roj Kin.

Nakon što je pogledao intervju s Pogbom, Kina su novinari zamolili za mišljanje. 

- Ne bih vjerovao ni jednu riječ koju kaže. Nema smisla, čak i ne mislim da je povjerovao u ono što je ondje govorio, ali nema pokriće za takvo što - dodao je Kin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.