MADRID

Zidan: Kurtoa ili Navas, moguće je da će jedan otići

Svaki od njih želi da ima određenu minutažu

Zidan: Komplicirana situacija s golmanima. AFP

Avaz Sport

26.4.2019

Jedan od dvojice golmana Real Madrida, Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) ili Kejlor Navas (Keylor), najvjerovatnije će napustiti klub narednog ljeta, najavio je trener Zinedin Zidan (Zinedine Zidane).

Kurtoa je u Madridu od ljeta 2018. godine, dok jer Navas čuvar mreže "Kraljevskog kluba" od avgusta 2014.

Zidan je rekao da je situacija s golmanima komplicirana jer se radi o dobrim golmanima i da je logično da svaki od njih želi da ima određenu minutažu.

- Razumit ću ako jedan od golmana odluči da ode iz tima, jer to može da se desi. Nedavno sam rekao da ima trojicu najboljih golmana. Dvojica su iskusni, dok je treći mlad i pred njim je veoma dobra budućnost. Navas i Kurtoa su veoma dobri golmani, ali moram da izaberem jednog. To je komplicirana stvar za mene, ali moram da izaberem ono što je najbolje za ekipu - rekao je Zidan.

Kurtoa je prošlog ljeta u "Kraljevski klub" stigao iz Čelsija za 40 miliona eura, a dok su na klupi Reala bili Đulen Lopetegi (Julen Lopetegui) i Santjago Solari (Santiago Solari), Belgijanac je bio prvi izbor. 

Povratkom Zidana u madridski klub, Navas je ponovo postao startni golman u ekipi, dok je debitanski nastup na golu zablježio je i Zidanov sin Luka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.