ŠPANCI OTKRILI

Ovo je Modrićev čovjek od povjerenja: Mlad, bogat i javnosti nepoznat

Brine se o karijeri kapitena reprezentacije Hrvatske

Modrić i Souse: Čvrsta podrška. Screenshot

Avaz.ba

26.4.2019

Ovih dana pojavio se u Španiji video koji otkriva kako je Luka Modrić prošle jeseni u Londonu imao prilikom odlaska po nagradu za FIFA-inog najboljeg nogometaša svijeta čvrstu podrška u prijatelju i poslovnom saradniku, mladom 28-godišnjem biznismenu Borji Souseu (Couce).


Modrićev čovjek od povjerenja, naglašava španski dnevnik As.

Riječ je o široj javnosti malo poznatom stručnjaku za sportski marketing koji se u posljednje dvije godine brine za poslove  34-godišnjeg kapitena Hrvatske reprezentacije, a nakon što se školovao i radio u Španiji, Kanadi, SAD i Engleskoj bilo mu je dovoljno tek nešto više od godine dana rada u Realu od februara 2014. godine do marta 2015. godine kako bi "osvojio" Modrića i krenuo u samostalne vode, osnivanjem marketinške agencije "Arowana Sports" koja se bavi sponzorskim ugovorima, pravima na imidž nogometaša kao i dogovoranjem prijateljskih utakmica, što je i bio njegov posao kojeg je izučio u Madridu. 

View this post on Instagram

London. #TheBest

A post shared by Borja Couce (@borjacouce) on

S obzirom da je Modrić imao problema u prošlosti sa španskim poreznicima upravo zbog prodavanja prava na svoj imidž, dobro je da je pronašao čovjeka kojem može vjerovati da se ne bi ponovo našao u istoj situaciji. A Souse je dokazao da je dovoljno uloviti jednog pravog velikog klijenta da bi karijera krenula strelovito prema gore. Sada su mu sva vrata sportskog marketinga otvorena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.