FRANCUSKA

Evo šta Halilhodžić traži za ostanak u Nantu

Halilhodžić: Interesuje me kvalitet

Avaz Sport

27.4.2019

Vahid Halilhodžić legenda je Nanta, sa 163 nastupa u igračkoj karijeri, tokom koje je također bio i šampion Francuske. Međutim, neizvjesno je hoće li bosanskohercegovački stručnjak nastaviti voditi Nant i ubuduće. 

Špekulira se kako se Halilhodžić ne slaže baš najbolje sa čelnicima kluba u kojem zarađuje 150.000 eura mjesečno. Francuski mediji pišu da će ostanak popularnog Vahe na klupi „Kanarinaca“ i nakon ove sezone ovisiti o ambicijama Nanta.

- Nije interesantno voditi klub koji se ne takmiči u Evropi. Treba napraviti plan, projekat, ali to traži ekonomska sredstva, da bi se doveli igrače koji bi donijeli kvalitet više. To je ono što me interesuje. Ako bi se pratile moje ideje, ostao bih, zašto ne? Međutim, za to je potrebno pronaći sredstva - istakao je Halilhodžić.

Navodno, u Nantu ne bi imali ništa protiv da u narednu sezonu uđu bez Halilhodžića, ali neće im biti lako raskinuti ugovor s obzirom na to da bi u tom slučaju morali isplatiti bogatu otpremninu našem stručnjaku. No, mediji već spominju da su mogući kandidati za novog trenera Nanta Mikel Lando (Mickael Landreau) i Erik Karijer (Eric Carriere).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.