ZENICA

Kadeti BiH bolji od Gibraltara

D. J.

28.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u drugom kolu UEFA razvojnog turnira ostvarila pobjedu u utakmici s Gibraltarom.

Igrala se 14. minuta kada je Danijel Šunić prošao desnom stranom i ubacio na peterac do Alekseja Golijanina, koji pogađa za 1:0. Ćorić u 20. minuti osvaja loptu na 20 metara od protivničkog gola, prolazi pored dva protivnička igrača i iskosa s lijeve strane pogađa za 2:0.

Naši reprezentativci su nastavili s pritiskom i u drugom poluvremenu. Igrala se 52. minuta kad je Azur Mahmić sjajno prošao lijevom stranom i ubacio za Golijanina, koji pogađa za 3:0.

Pred sami kraj utakmice gosti dolaze do jedanaesterca. El-Din Omar Salah prolazi lijevom stranom i ubacuje za Dilana Borga, kojeg ruši Muhamed Šahinović. Finli Džejms Katorn šutira preko našeg gola.

Igrali su Damjanović, Zulić, Ćorić, Ramić, Grgić, Brandić, Mahmić, Popara, Šunić, Golijanin, Požegić. Selektor: Adin Mulaosmanović. Kasnije su u igru ušli Šahinović, Nuhanović, Fejzić, Musić, Ćosić, Šukilović.

Utakmicu je iz VIP lože posmatrao i selektor Sakib Malkočević.

U posljednjem kolu koje je na rasporedu u utorak naši kadeti će se susresti s reprezentacijom Crne Gore.

Utakmica u zeničkom Trening centru NSBiH počinje od 14 sati. Nakon dva odigrana kola Armenija, BiH i Crna Gora imaju po 4 boda, dok je Gibraltar bez bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.