REAKCIJE Selektor kadetske reprezentacije danas u Zenici pratio nade bh. fudbala

Malkočević: Lijepo je ponovo biti uz reprezentaciju

On je nakon današnje utakmice sa Gibraltarom prokomentirao novu selekciju

Avaz Sport

Sakib Malkočević


Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević zbog zdravstvenih problema duži period nije bio uz našu U-17 selekciju. Međutim, Malkočević se osjeća puno bolje i danas je došao u Zenicu da bude uz novu generaciju kadeta koja nastupa na UEFA razvojnom turniru.

- Lijepo je biti ovdje poslije dužeg vremena i nakon jednog ružnog perioda, koji je nadam se iza mene. Po dogovoru sa ljudima iz Saveza došao sam na ovaj turnir da ispratim novu generaciju igrača koja se priprema za turnir kvalifikacija koji će biti održan u Finskoj. Malo je neobično, ali zaista je lijepo ovdje i ovo je jedan divan dan za mene gdje sam sreo mnogo prijatelja. Nadam se da ću sve češće biti sa reprezentacijom - rekao je popularni Malkočević.

On je nakon današnje utakmice sa Gibraltarom prokomentirao novu bh. selekciju. 

- Ova ekipa se tek formira i ima još mnogo posla oko nje. Prethodne generacije su postavile ljestvicu visoko, a prethodna nažalost nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo. Međutim, moramo biti zadovoljni sa elitnim krugom. Iz male zemlje poput naše teže je doći do velikog takmičenja. Nadam se da će ova generacija nastaviti da pravi velike rezultate - tvrdi optimistično selektor.

Više o temi NSBiH

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na