MAJSTORIJE

UEFA nas još jednom podsjetila kakva je umjetnost nogomet

Četiri najbolje ekipe u utorak i srijedu igraju mečeve polufinala najjačeg evropskog takmičenja

Nogomet: Ili si pukovnik, ili pokojnik. Arhiv

Avaz Sport

29.4.2019

Četiri najbolje ekipe u utorak i srijedu igraju mečeve polufinala najjačeg evropskog takmičenja. Navijači Mančester sitija su još u šoku kako je Totenhem prošao tamo, a vjerovatno je isto i dalje u glavama svih u Juventusu.

Ali, Ajaks i "Pijevci" idu jedni na druge, dok ćemo u drugom polufinalu vidjeti sudar dvije teške artiljerije od ekipa Liverpula i Barcelone. Tim povodom UEFA je putem svog zvaničnog profila podsjetila na neke od bravura koje smo unazad gledali. 

'Projektili' Ronalda Kumana (Koeman), Pola Skolsa (Paul Scholes) i Kristijana Ronalda (Cristiano), volej Esjena (Essien), slalom Mesija (Messi)... neki su od golova, ali se izdvaja od svih mat u dva poteza kada je Rikardo Kaka (Ricardo) glavom poslao Gabrijela Hajncea (Gabriel Heinze) i Patrisa Evru (Patrice Evra) da kose travu dok on ostavlja na milost i nemilost Edvina Van Der Sara (Edwin).

Njegov Milan je u tom polufinalu 2007. godine osvojio titulu prvaka Evrope posljednji put, a Kaka je proglašen najboljim igračem planete prije ere dominacije Mesija i Ronalda. Lijepo podsećanje i još ljepše zagrijavanje za ono što nas čeka naredna dva dana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.