NOGOMET

Tuhel osudio Nejmarov ispad: Nije mi se svidjelo to što je uradio

Njemačkom stručnjaku se nije dopao potez Brazilca

Tuhel: Poraz nije lako prihvatiti. AFP

Avaz Sport

29.4.2019

Trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) osudio je incident čiji je akter bio napadač prvaka Francuske Nejmar (Neymar). Brazilac je, po završetku finala Kupa Francuske u kojem je Ren slavio 6:5 poslije penal serije (u regularnom toku 2:2), ušao u sukob s jednim navijačem da bi ga potom udario u glavu.

Nema sumnje da ga poslije svega očekuje nova kazna, a pitanje je kako će i klub reagirati posebno ako se ima u vidu da mu ovo nije prvi incident ove sezone. 

Njemački stručnjak je uoči prvenstvene utakmice s Monpeljeom, koja se igra u utorak od 19 sati, rekao da mu se nimalo ne dopada kako se Brazilac ponaša u posljednje vrijeme.

- Nije mi se svidjelo to što je uradio. Nije uredu uraditi takvu stvar. Znam da poraz nije lako prihvatiti, ali morate da pokažete poštovanje. Ne smijete to da uradite. Ono što mogu da kažem jeste da ima igrača koji vole da pobjeđuju i onih koji mrze da gube - rekao je Tuhel. 

Nejmar je prošle sedmice kažnjen s tri meča suspenzije u evropskim kup takmičenjima zbog toga što je kritizirao sudije na meču osmine finala Lige prvaka s Mančester junajtedom kao i zbog pokušaja da poslije meča upadne u sudijsku svlačionicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.