NOGOMET

Robertson: Šta mi vrijedi gledati Mesijeve klipove

Neće se posebno spremati za Argentinca

Robertson: Polufinale LP je šansa za sve. AFP

Avaz Sport

29.4.2019

Nogometaši Barcelone i Liverpula u srijedu od 21 sat na Kamp Nouu igrat će prvu utakmicu polufinala Lige prvaka. 

Bit će to sudar dva tima napadačkog stila, tako da veoma težak posao očekuje odbrane i jednog i drugog tima.

Defanzivac Liverpula Endi Robertson (Andy) svjestan je da ga očekuju žestoki dueli s napadačima prvaka Španije i prije svega Lionelom Mesijem (Messi). Ipak, on kaže da se neće posebno spremati za Argentinca.

- Ne mislim da je potrebno pripremati se drugačije u odnosu na bilo koju drugu utakmicu. Naravno, igrate protiv boljih igrača nego inače, Mesi je svakako najbolji igrač svijeta. Možete gledati videoklipove, mada ne znam da li to išta može pomoći - priznao je reprezentativac Škotske. 

Endi važi za neumornu radilicu i igrača koji tokom svih 90 minuta trči i bori se kao lav. U Liverpulu ga izuzetno cijene, nezamjenjiv je na desnoj strani terena. 

- Svi moramo da se pripremimo za Lea, jer ga ima svuda po terenu. Kada ga gledate, sad je na mjestu stopera, vraća se po loptu duboko na svoju polovinu, najviše je desno, ali spremit ću se i pokušati da mu ne dozvolim da previše bude u mojoj zoni. Znam da će ići direktno na nas, sve je u tome kako ćemo se braniti - jasan je Robertson.

Škot ističe da Barcelona ima odličan napadački trio, ali upozorava Katalonce da će i njima jednako teško biti protiv Liverpulovog trojca.  

- Mi smo u stanju da im napravimo problem. Imamo sjajan napadački trio, ali i igrače koji mogu da ih ugroze iz drugog plana. Ukoliko to budemo radili mislim da imamo dobre šanse za finale. Polufinale je šansa za sve, ali nosi mnogo tenzija i emocija. Ko to bude bolje kontrolirao ide dalje. Znam koliko će nam biti teško, ali imamo vjeru u sebe da možemo da se izborimo za novo finale - zaključio je defanzivac "Redsa".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.