NOGOMET

Panika u Liverpulu: Salah zbog povrede ranije napustio trening

Uoči polufinala Lige prvaka protiv Barcelone

Salah: Povrijedio bedreni mišić. AFP

Avaz Sport

29.4.2019

Liverpul ulazi u samu završnicu sezone i u borbi su za dva trofeja. Svaki igrač izuzetno je bitan, a "Redsi" su dobili glavobolju nakon treninga u ponedjeljak ujutro. Egipćanin Mohamed Salah povrijedio se i napustio je trening ranije u odnosu na svoje kolege.

Najbolji igrač Liverpula povrijedio je bedreni mišić, a na Enfildu se nadaju kako nije ništa ozbiljno iako još nema nikakvih informacija. To bi bila vrhunska vijest za njih jer u srijedu igraju polufinale Lige prvaka protiv Barcelone i ne treba ni spominjati koliko je on bitan za englesku ekipu. 

Osim njega, za Katalonce je upitan i Roberto Firmino koji je radi prevencije propustio utakmicu protiv Hadersfilda u petak, no čini se kako je ipak riječ o ozbiljnijoj boli.

- Firmino je prije utakmice protiv Hadersfilda trenirao normalno, sve se činilo normalno, ali onda mi se požalio na bol u mišiću. Zadobio je malo istegnuće i nisam siguran hoće li se oporaviti do srijede i zaigrati protiv Barcelone - rekao je Jirgen Klop (Jurgen Klopp) 

Liverpul je osim Lige prvaka i u borbi za Premjier ligu gdje vode mrtvu trku za naslov s Mančester sitijem. "Građani" dva kola prije kraja imaju imaju bod više od "Redsa" i bit će neizvjesno do samog kraja prvenstva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.