TRAGEDIJA

Kakvi su to bolesnici: Kako je fotografija Emilijana Sale iz mrtvačnice uopće dospjela na internet

Detektivi su istakli da je učinjeno sve da se ona ukloni s interneta

Avaz.ba

30.4.2019

Poslije informacije da su procurile fotografije preminulog fudbalera Emilijana Sale iz mrtvačnice, porodica fudbalera, ali i fudbalski svijet ostali su u šoku. Ipak, policija je reagirala i privela muškarca i ženu koji se terete da su ove fotografije postavili na internet.

Kako prenose britanski mediji, detektivi su priveli osumnjičene za koje se pretpostavlja da su na društvenu mrežu Twitter postavili fotografije na kojima je preminuli u mrtvačnici.

Kako se navodi, riječ je o 48 godina staroj ženi i 62-godišnjem muškarcu. Oboje su pušteni uz kauciju, a istraga se nastavlja.

Detektivi su istakli da je učinjeno sve da se fotografija ukloni, kao i da se pretpostavlja da je neko provalio i napravio sporne fotografije. Sam čin okarakterizirali su kao sraman.

Također, detektiv Gema Vilton (Wilton) pozvao je ljude koji su preuzeli fotografiju da prestanu da je dijele na mrežama.

- Moje misli su uz porodicu Emilijana Sale koja je u bolu zbog svega što se izdešavalo posljednja tri mjeseca i koja ne bi trebala prolaziti dodatni stres. Upozorio bih ljude da prestanu s dijeljenjem fotografija da ne bi uznemiravali Salinu porodicu i prijatelje.

Emilijano Sala je nestao 22. januara, nakon leta privatnim malim avionom preko Lamanša, i to nakon što je završen njegov rekordni transfer iz Nanta u Kardif za 17 miliona eura.

Poslije više od dvije sedmice potrage za njim, privatna kompanija, koja je plaćena da nastavi potragu, nakon što je zvanična policija prestala s tim poslije tri dana, pronašla je tijelo Emilijana Sale na dnu mora u avionu i ono je ubrzo izvučeno iz olupine, a potom je u njegovom rodnom mjestu u Argentini obavljena i sahrana.

Otac Emilijana Sale Horacio Sala (Horatio) preminuo je nedavno od srčanog udara.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.