NOGOMET

Murinjo o Barceloni i Liverpulu: Podjednake šanse za plasman u finale Lige prvaka

Večeras poslastica za ljubitelje nogometa

Murinjo: Barcelona i Liverpul imaju podjednake šanse. Arhiv

Avaz Sport

1.5.2019

Bivši menadžer Mančester junajteda i Čelsija Žoze Murinjo (Jose Mourinho) smatra da Liverpul i Barcelona imaju podjednake šanse za plasman u finale Lige prvaka.

Prvi susret dva tima igra se večeras od 21 sat na Kamp Nou i Murinjo smatra da nas očekuje veoma uzbudljiva borba tokom svih 90 minuta.

- Liverpulova snaga je Virdžil van Dajk (Virgil van Dijk), fenomenalan je i onda u svakoj, dobro, možda ne baš svakoj utakmici, tu su i Firmino, Salah, Mane, postižu golove. Recite mi meč na kom Salah, Firmino ili Mane nisu postigli gol? To je rijetkost - kaže Murinjo.

Portugalac kaže da su šanse za prolaz u finale koje se igra 1. juna na Vando Metropolitanu u Madridu podjednake.

Liverpul je prošle sezone igrao u finalu, sada su u polufinalu i, prema mom mišljenju, imaju 50 posto šanse da opet budu finalisti. Ako Barcelona u Liverpulu u revanšu bude igrala kao što je na Old Trafordu, bit će u nevolji. Tako vjerujem da će Barcelona pokušati kod kuće napraviti rezultat, i to tako što će igrati otvorenije, ali ne previše direktno, jer Mane, Firmino i Salah su u stanju da budu opasni iz kontre, pa mogu da zadaju mnogo problema i Barceloni - zaključio je Murinjo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.