PORTUGAL

Drama: Legendarni Kasiljas završio u Hitnoj zbog srčanog udara

Avaz Sport

1.5.2019

Jedan od najvećih golmana svih vremena, legendarni Iker Kasiljas (Casillas) jutros je primljen na urgentni centar u privatnoj bolnici u Portu.

Ljekari su nakon pregleda utvrdili da je golman Porta tokom treninga doživio srčani udar, a u bolnici mu je urađena i kateterizacija srca.

Portugalska novinska agencija RTP javlja da je Španac u dobrom stanju, oporavlja se i nije u životnoj opasnosti.

Kasiljas zbog ovog nesretnog slučaja više neće igrati za Porto ove sezone.

Kao što je poznato Kasiljas je svojoj prebogatoj karijeri nastupao samo za dva kluba Real Madrid i Porto, a u Portu je od 2015. godine.  Nedavno je obnovio ugovor na godinu dana, a tada je predsjednik kluba rekao:

- Siguran sam da ovo neće biti njegov posljednji ugovor, jer je Iker priznao da voli klub i grad i da nikada ne bi otišao zbog novca - rekao je Pinto da Kosta predsjednik kluba.

Međutim, nakon ove situacije sa infarktom, teško da će Kasiljas dobiti dozvolu ljekara da nastavi sa fudbalom, ali treba sačekati i vidjeti koliko je bio jak srčani udar i da li će ostaviti neke veće posljedice.

Inače, Kasiljas je prije Porta, za Real nastupao punih 16 godina, a upisao je za Kraljevski klub 510 nastupa.

S Realom je osvojio sve što se moglo osvojiti: pet titula prvaka Španije, dva kupa Kralja, četiri superkupa, tri Lige prvaka, dva Evropska superkupa... Sa reprezentacijom Španije ima dvije titule prvaka Evrope i jednu titulu svjetskog prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.