NOGOMET

Na pomolu trenerska transfer bomba: Gvardiola pregovora s Juventusom

Alegriju se sprema otkaz

Gvardiola: Prvi izbor. AFP

Avaz Sport

1.5.2019

Zvučala je nevjerovatno vijest da Juventus planira da dovede Pepa Gvardiolu (Guardiola) za trenera, a sada je osvanula informacija da su šampion Italije i španski stručnjak u poodmaklim pregovorima.

Inicijalnu vijest je prije skoro dva mjeseca plasirao novinar Luiđi Guelpe (Luigi Guelpa) iz "Il Giornalea", koji je prvi objavio i da Kristijano Ronaldo (Cristiano) dolazi u Juventus, pa mu niko nije vjerovao, a sada je njegov kolega Luka Momblano (Luca), čija se kredibilnost nikada ne dovodi u pitanje, objavio da su se gazda Andrea Anjeli (Agnelli), sportski direktor Fabio Paratići (Paratici) i Gvardiola već nekoliko puta sreli.

Juventus je osvojio osmu uzastopnu titulu, ali to više niko ne broji. U Ligi prvaka je stigao samo do četvrtfinala, pa uprava traži zamjenu Masimilijanu Alegriju (Massimiliano Allegri), ali ne po svaku cijenu.

 - Gvadriola je prvi izbor, Antonio Konte (Conte) drugi, a treći ne postoji. Anjeli, Paratići i Gvardiola su se sreli nekoliko puta. Gvardiola je zainteresiran. Novac za Juventus nije problem, kako za Gvardiolinu plaću, tako i za pojačanja, kojih bi sigurno bilo ukoliko bi Španac došao za trenera. Problem je jedino Gvardiolin ugovor s Mančester sitijem. Međutim, nije nemoguće da i "Građani", iz istog razloga kao i Juventus, a to je neuspjeh u Ligi prvkaa, dobrovoljno raskinu ugovor s Gvardiolom. Imam informacije da je Gvardiola veoma blizu klupe Juventusa - zaključuje Momblano.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.