NOGOMET Hvalospjevi na račun majstora iz Rosarija ne prestaju

Legendarni Italijan otkrio kako je pomogao Barceloni da angažira Mesija

Argentinac pružio još jednu magičnu partiju

Avaz Sport
02.05.2019 15:47

Mesi: Nogometni čarobnjak

Foto: AFP

Barcelona je u srijedu navečer, zahvaljujući još jednoj magičnoj partiji Lionela Mesija (Messi), pobijedila Liverpul 3:0 u prvom meču polufinala Lige prvaka, a hvalospjevi na račun majstora iz Rosarija ne prestaju.

Sada se javio i italijanski stručnjak Fabio Kapelo (Capello), koji kaže da je prepoznao talent omalenog Argentinca, još dok je ovaj imao samo 16 godina. Tada je Juventus igrao prijateljski susret protiv Barcelone, a nekadašnjeg selektora Rusije oduševio je Mesi i htio ga je dovesti u Italiju.

- Vodio sam Juventus u prijateljskoj utakmici protiv Barcelone. Mesi je tada imao samo 16 godina i nakon 20 minuta sam rekao Franku Rajkardu (Rijkaard), koji je tada trenirao Katalonce: "Kod tebe ne igra, četvrti ti je stranac u timu. Daj ga meni na godinu i bit ćete sretni." Odgovorio mi je: "Već imamo neko rješenje za njega" - počeo je priču Kapelo.

Potom je naglasio da su te njegove riječi uvjerile predsjednika Barcelone Žoana Laporta (Joan) da zadrži Mesija.

- Predsjednik Barcelone Laporte je nakon svega rekao: "Ako Kapelo tako misli, onda ćemo ga zadržati." Ja sam potom otišao na pres-konferenciju i rekao da sam na toj utakmici vidio nekog ko će postati vrhunski fudbaler - zaključio je Italijan.

Komentari

NA VRH