NOGOMET

Englezi izračunali koliko je Mesi pomjerio loptu kod slobodnjaka od mjesta prekršaja

Osporavaju remek-djelo Argentinca

Mesi: Postigao fantastičan gol iz slobodnjaka. AFP

Avaz Sport

2.5.2019

Lionel Mesi (Messi) je natjerao čitav svijet da priča o njemu dan nakon veličanstvene pobjede Barcelone nad Liverpulom 3:0 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Mesi je postigao dva gola, a posebno spetkakularan bio je njegov drugi pogodak za konačnih 3:0, koji je dao iz slobodnog udarca. 

Engleski komentatori i bivši fudbaleri, Rio Ferdinand i Geri Lineker (Gary) slavili su njegov pogodak kao u transu, ali ima mnogih Engleza koji osporavaju Mesijevo remek-djelo.  Zapravo, ono što se desilo prije nego što je izveo šut. 

Naime, navijačima Liverpula i engleskim medijima sporno je što je uopće Mesiju i dosuđen taj prekršaj jer smatraju da je on udario Fabinja (Fabinho) u toj situaciji pesnicom i da je naskočio na njega. Sudija je procijenio da je to bio prekršaj za Barcu i dosudio je slobodan udarac. 



Druga sporna situacija jeste mjesto gdje je prekršaj dosuđen i mjesto odakle je Mesi šutirao. Naime, Argentinac je pomjerio loptu nekoliko metara, što se vidi i na snimku.


Mjesto gdje je dosuđen prekršaj

Mjesto odakle je Mesi izveo slobodan udarac

Engleski mediji su izračunali da je pomjerio loptu 4,5 metara od mjesta gdje je dosuđen prekršaj, za koji smatraju da to uopće nije ni bio.

Pogledajte Mesijev gol i sami procijenite:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.