NOGOMET

Alegri: Mesi je stimulans za Ronalda, ne znam koliko ćemo još dugo uživati u njihovim igrama

Smatra da će Portugalac imati još jedan motiv više

Alegri i Ronaldo: Juventus mora biti u igri za sve trofeje. AFP

Avaz.ba

2.5.2019

Juventusov trener Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) pod stalnim je pritiskom italijanske nogometne javnosti.

Smjenjuje se gotovo svakodnevno, a Italijani na klupi torinske ekipe ponovno žele vidjeti Antonija Kontea (Conte), koji je bez kluba nakon otkaza u Čelsiju prošle godine.

- Novinari imaju pravo pisati ono što vide i čuju. Ali uvijek iste stvari, redovno se piše kako odlazim, a ja sam ovdje već pet godina. Imat ćemo idućih mjesec sastanak u klubu na kojem ćemo odrediti smjernice za narednu sezonu. Prvo ću se vidjeti s predsjednikom, moram čuti kakve su njegove ideje. Juventus mora biti u igri za sve trofeje - kazao je Alegri.

Juventus očekuje teška utakmica s Torinom. Kristijano Ronaldo (Cristiano) nije u nekoj bajnoj formi, ali zabio je u prošlom kolu Interu. Još se traži nakon povrede, a Alegri smatra da će Portugalac imati još jedan motiv više.

- Leo Mesi (Messi) je sjajan stimulans za Kristijana Ronalda. Argentinac je došao do 600 golova, a Kristijano sada ima derbi i želi ga nadmašiti. Ne znam koliko ćemo još dugo moći uživati u igrama Ronalda i Mesija, ali znam da će, kada prestanu igrati, biti teško pronaći neke nove igrače koji će biti na tom nivou - smatra Alegri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.