NOGOMET

Sarajevo dočekuje Čelik: Kiksa ne smije biti

Arhiv

G. Š.

3.5.2019

Četiri koraka dijele fudbalere Sarajeva od šestog naslova prvaka. Priliku za apsolviranje prvog imat će večeras (19.30 sati) na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” kad će u okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati starog rivala, zenički Čelik. 

Sarajevo je veliki favorit u večerašnjem duelu i kvota na pobjedu Bordo tima je 1.23, na remi 5.70, a na pobjedu gostiju iz Zenice 10.50.

Rival rasterećen

- Sve je na našoj strani, tradicija, kvalitet, ali moramo to pokazati na terenu. Zeničani dolaze rasterećeni, nemaju šta izgubiti na Koševu. Osim na pobjedu, ne smijemo pomisliti ni na šta drugo – kazao je Husref Musemić, šef stručnog štaba lidera prvenstva, te je naglasio:

- Hvala navijačima na podršci koju su dali i meni i igračima. Kod nas nema razloga da bude loša atmosfera, prvi smo na tabeli. Ljudi se trude da naruše atmosferu, ali ona je dobra. Mala doza pritiska postoji, ali u ovom trenutku imamo pozitivnu atmosferu i sve je u našim rukama.

Određena doza pritiska postoji, tako je u svakom timu. To je sasvim normalno. Sigurno je da Sarajevo ne igra kao u prvom dijelu prvenstva, ali to je razumljivo.

Nova pobjeda

I veznjak Rifet Kapić (23) vjeruje u novu pobjedu.

- Svaka utakmica je teška na svoj način. Dat ćemo maksimum da nastavimo tamo gdje smo stali. Imamo dovoljan broj bodova i želimo da opravdamo svoja i očekivanja navijača - izjavio je Kapić.  

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun(putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.