SARAJEVO

Husref Musemić otkrio "karte"

Avaz Sport

3.5.2019

U 30. kolu Premijer lige BiH Sarajevo na Koševu dočekuje starog rivala iz Zenice. Lideru bh. elite s Koševa večeras (19.30 sati) se osvajanje tri boda nameće kao imperativ, a za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača: Dizdarević, Kovačević, Šabanović, Hebibović, Halilović, Dupovac, Lazić, Mujakić, Crepulja, Stanojević, Kapić, Šišić, Tatar, Rahmanović, Cruz, Handžić, Velkoski i Ahmetović. 

U prošlom kolu Premijer lige Sarajevo je odigralo utakmicu bez pogodaka na gostujućem terenu protiv Radnika iz Bijeljine, dok je ekipa Čelika porazila GOŠK iz Gabele rezultatom 1:0.

- To su naši sportski prijatelji, ali u ovoj situaciji Sarajevo ima imperativ pobjede kako bi priveli prvenstvo kraju na najbolji način. Čelik ima jako kvalitetnu i ozbiljnu ekipu, te se mi moramo maksimalno angažovati da bi ostvarili pobjedu, rekao je Abdulah Oruč, član stručnog štaba kluba s Koševa.

Glavni sudija meča na Koševu je Elvis Mujić, a pomoćnici Damir Lazić i Arnel Novalić.


Dvije pobjede


U ovoj  sezoni Sarajevo i Čelik odigrali su dva meča. U 8. kolu, u Zenici, utakmica je završila bez pogodaka, dok je u 19. kolu na stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevo ostvarilo pobjedu rezultatom 3:1, a strijelci za bordo tim bili su Pidro (35. minuta), Rahmanović (54.) i Handžić (85.). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.