ŽIVOT ILI NOGOMET Konačna odluka bit će na golmanskom velikanu

Kasiljasa nagovaraju na prekid trofejne karijere: Misli na svoje zdravlje...

Čuvar mreže Porta oporavlja se nakon srčanog udara

Avaz Sport

Kasiljas: Uskoro bi mogao biti pušten na kućnu njegu

Foto: AFP


Iako je zahvat u bolnici bio uspješan i Iker Kasiljas (Casillas) nakon srčanog udara već u ponedjeljak bi mogao biti pušten na kućnu njegu, mnogi se slažu da je ovo trenutak da prekine svoju trofejnu karijeru.

Podsjetimo, slavnom 37-godišnjem golmanu pozlilo je na treningu Porta ove srijede, a u bolnici mu je dijagnosticirano infarkt miokarda, nakon čega je obavljen zahvat koji je normalizirao njegovu zdravstvenu situaciju.

Ova situacija šokirala je njegove igračke kolege, kao i javnost, no vijest o njegovom stanju su pozitivne pa je supruga Sara Karbonero (Carbonero) potvrdila da bi već u ponedjeljak mogao biti pušten na kućnu njegu.

Kasiljas će propustiti posljednja tri kola portugalskog prvenstva u kojima Porto ganja dva boda zaostatka za Benfikom, no iako je španski kardiolog  Huan Antonio Korbalan (Juan Antonio Corbalan) pustio u javnost priču da mu je karijera gotova, pojavila su se brzo i drugačija mišljenja. Mogao bi se zaista vratiti na travnjak sljedeće sezone, ako će to željeti. Ipak, čak i njegov strateg mu poručuje da je možda došao trenutak za oproštaj.

Život je važniji od svega ostalog - naglasio je na pres-konferenciji trener Porta Serhio Konseisao (Sergio Conceicao) i dodao kako je cijeli klub uz Ikera i želi mu biti podrška 

S obzirom da je sa Španijom osvojio dvaput Euro i jednom SP, a s Realom tri puta Ligu prvaka, mnogo je onih koji navijaju da prekine karijeru i ne uđe u kocku s vlastitim životom, no konačna odluka bit će na golmanskom velikanu koji je i ove sezone pokazao u mnogim utakmicama da je i dalje sposoban igrati na vrhunskom nivou.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na