NOGOMET

Hadersfild osvojio bod protiv Junajteda, Čelsi pobijedio Votford

37. kolo engleske Premijer lige

Engleska: Remi Hadresfilda i Junajteda. AFP

Jasmin Alibegović

5.5.2019

U okviru 37. kola engleske Premijer lige odigrane su dvije utakmice. Fenjeraš Hadersfild napravio je iznenađenje pošto je na svom terenu remizirao s Mančester junajtedom odigravši 1:1.

Tim Olea Gunara Solskjera (Gunnar Solskjaer) bio je dominatniji tokom prvog poluvremena, a "Crveni đavoli" su u vodstvo došli već u 8. minuti kada je Skot Mektominaj (Scott McTominay) uputio fantastičan udarac s ruba šestnaesterca koji je završio u mreži domaćina.

Hadersfild se nije predavao u nastavku, a do izjednačenja domaćini su stigli u 60. minuti. Isak Mbenza (Isaac) je primio odličan pas i lagano poslao loptu u mrežu Junajteda za 1:1. Nakon primljenog gola, Junajted je svim snagama pokušavao doći do novog vodstva, ali u tome nije uspio pa je Hadersfild osvojio bod. 

Za razliku od Junajteda, Čelsi je opravdao ulogu favorita i pobijedio Votford rezultatom 3:0. "Plavci" su otpor gostiju slomili tek u drugom poluvremenu. Prvo je u 48. minuti  Ruben Loftus Čik (Cheek)  majstorski glavom naciljao uz lijevu stativu i savladao golmana Votforda za 1:0. 

Tri minute kasnije Čelsi je udvostručio prednost. David Luiz je nadskočio odbrambenog igrača gostiju nakon kornera i zabio pored nemoćnog golmana za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Gonsalo Iguain (Gonzalo Higuain) u 75. minuti susreta nakon asistencije Pedra. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.