NOGOMET

Solskjer: Nismo zaslužili Ligu prvaka

Norveški stručnjak razočaran poslije drugog uzastopnog remija "Crvenih đavola" u Premijer ligi

Solskjer: Teško je kada usred sezone ostanete bez menadžera. AFP

Avaz Sport

6.5.2019

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) bio je razočaran poslije drugog uzastopnog remija "Crvenih đavola" u Premijer ligi.

Junajted je kao gost protiv Hadersfilda odigrao 1:1, baš kao i nedavno s Čelsijem i tako izgubio i teoretske šanse da se dokopa mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

Norvežanin je po završetku meča bio iskren, rekavši da njegov tim poslije svega nije pokazao da posjeduje dovoljno elemenata da bi igrao naredne sezone u elitnom takmičenju.

- Nismo slučajno šesti na tabeli, za to postoje razlozi. Tokom sezone nismo bili dovoljno dobri da se zaslužimo mjesto koje vodi u Ligu prvaka. To nije iznenađenje, ali smo se svakako nadali boljoj igri na ovom meču. Nismo osvojili dovoljno bodova, dobili dovoljan broj utakmica, dali dovoljan broj golova. Teško je kada usred sezone ostanete bez menadžera. To nas je koštalo - rekao je Norvežanin. 

Njega očekuje ozbiljan zadatak naljeto da pokuša osvježiti tim i spremiti ga za narednu sezonu.

- Ovo samo pokazuje gdje se trenutno kao klub nalazimo. Ne živimo u svijetu fantazija, znamo da nismo dorasli tome da stignemo vodeća dva tima, daleko smo od njih, ali kao Mančester junajted ne bismo smjeli da kažemo da smo daleko od top četiri. Zaostajemo na mnogim nivoima, ali to je istovremeno i izazov za sve. Siguran sam da ćemo odgovoriti na njega - rekao je Solskjer.

On nije želio da priča o pojedinačnom učinku. 

- Nije vrijeme za priču o pojedincima. Igrači me nisu iznevjerili, mi smo tim, ali tim koji je pokazao znake umora u finišu. Lako je kad se pobjeđuje u nizu, ali teško je kada ne ide. Danas nije bio problem trud igrača, jednostavno nismo bili dovoljno dobri da zadržimo prednost. Poklonili smo im gol, vidio sam često da pravimo slične greške poslije kornera za nas i na tome ćemo morati da radimo - zaključio je Solskjer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.