LIGA PRVAKA

Klop u deliriju: Nisam ni vidio korner, ni ko je ubacio, samo da lopta leti prema golu

"Redsi" izborili plasman u finale najeeltinijeg klupskog takmičenja u Evropi

Klop: Liverpul u finalu Lige prvaka. AFP

Avaz Sport

8.5.2019

Vjerovali su navijači Liverpula da će moći do finala Lige prvaka iako su s Kamp Noua stigli s zaostatkom od 3:0. Nakon fantastične pobjede 4:0 i ulaska u finale elitnog takmičenja oglasio se trener "Redsa" Jirgen Klop (Jürgen Klopp).

-  Cijela utakmica je bila nešto zapanjujuće, previše za mene, nemam riječi. Nisam mislio da je ovo moguće prije utakmice. Još uvijek ne znam kako su dečki uspjeli izvesti ovo. Pobijedili smo jednu od najjačih ekipa svijeta, pobijedili smo, a nismo primili gol. Još mi nije jasno - rekao je Klop. 

Njemački stručnjak potom je nastavio u svom stilu.

- Je*eno dobro smo odigrali! Pokazali smo da je u nogometu sve moguće. Vodio sam mnogo utakmica u svojoj karijeri, ali ne sjećam se ovako dobre predstave mojih igrača. Vidio sam Džejmas Milnera (James) kako plače na terenu poslije utakmice. To je najbolja faza nogometa. Postoje i važnije stvari na svijetu, ali stvaranje ovakve emotivne atmosfere i zajedništva je nešto posebno. Igrači su zaslužni za sve to - istakao je Klop. 

Osvnuo se i na neke igrače svog tima.

- Mješavina potencijala i nevjerojatnog srca kakvu nisam vidio u životu. U ovakvim utakmicama trebaš biti samouvjeren. Divok (Divock) i Šaćiri (Shaqiri) nisu igrali puno ove sezone, a onda odigrati ovako, to je izuzetno bitno. Pokazuje da je u nogometu sve moguće. Jako se dobro osjećam, sjajno!  - kazao je njemački strateg na klupi "Redsa".

Dotakao se Klop i gola vrijednog finala kojeg nije najbolje vidio.

- Morali smo biti ozbiljni, ali i bezobrazni istovremeno. To je bilo neophodno za pobjedu. Barcelona predvidive stvari jako dobro brani, a mi smo morali biti nepredvidivi u nekim trenucima što smo jako dobro i radili - poručio je Klop. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.