KUP BIH

Sarajevo traži pozitivan rezultat pred revanš na Pecari

Treneri najavili utakmicu

Detalj sa utakmice u Širokom Brijegu. Arhiv

V. D.

8.5.2019

Na stadionu Asim Ferhatović Hase večeras je na rasporedu prva utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine, gdje Sarajevo dočekuje Široki Brijeg.

Sarajevo je favorit u večerašnjem duelu, a kladionica MOZZART na pobjedu Bordo tima nudi kvotu 1.80, na remi 3.70, a na pobjedu gosta 3.80.

Lider prvenstva pokušat će doći do prednosti pred revanš na Pecari, a iz redova Širokog najavljuju pozitivan rezultat.

Ovo će biti četvrti duel ove dvije ekipe u ovoj sezoni, a Bordo tim je ove godine uspješniji i ostvario je dvije pobjede (3:0, 1:0), a posljednji duel je završio bez pobjednika 0:0.

Strateg Sarajeva Husref Musemić utakmicu je najavio uz dozu opreza, a ističe kako je svaki rezultat bez primljenog pogotka "aktivan".

- Meni kao igraču i treneru to nije toliko bitno, igraju se dvije utakmice, iako statistike možda govore da je više ekipa prošlo dalje koje su drugu utakmicu igrale kući. Mi ćemo učiniti sve da obje utakmice odigramo što je moguće bolje. Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan - kazao je Musemić.

Trener gostiju Goce Sedloski optimista je pred večerašnji duel na Koševu, ali ulogu favorita prepušta Sarajevu.

- Ova prva utakmica finala bit će u mnogo čemu različita od one koju smo prije dvadeset dana igrali na Koševu. Sarajevo će biti kompletno, jače za Stanojevića i Rahmanovića, kao domaćini su favoriti, ali ovo je ipak samo prvih 90 minuta“, izjavio Sedloski.

Sarajevo i Široki će odigrati treće finale Kupa Bosne i Hercegovine, u prethodna dva obje ekipe su slavile jednom. Bordo tim traži šestu titulu, a Široki četvrtu.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun(putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.