STRUČNI KOMENTAR

Murinjo nahvalio Liverpul i Klopa: Pobjedo, ime ti je Jirgen

Posebni impresioniran

Murinjo: Za Klopa imao samo riječi hvale. Screenshot

Avaz Sport

8.5.2019

Nakon nevjerovatnog preokreta i pobjede Liverpula nad Barcelonom, ukupnim rezultatom 4:3, trener "Redsa" Jirgen Klop (Jürgen Klopp) oduševio je svoje navijače, ali i dojučerašnje protivnike na terenu.

Jedan od onih koji je bio impresioniran svime što je vidio na Enfildu, bio je i proslavljeni trener Žoze Murinjo (Jose Mourinho) koji je za njemačkog trenera imao samo riječi hvale. 

- Nisam rekao da sam očekivao ovu pobjedu. Rekao sam da ne postoje nemoguće stvari. Enfild je jedno od mjesta gdje nemoguće postaje moguće. Ali moram da kažem, da ova pobjeda ima jedno ime - Jirgen. Ovdje nije riječ o taktici i filozofiji, ovdje je riječ o srcu i duši Klopa i empatiji koja je stvorena između tih igrača. Riskirali su da na kraju sezone izgube sve što su stvarali, a sada mogu da budu prvaci Evrope. Jirgen zaslužuje ovo - rekao je Murinjo. 

Zanimljivo, on se dotakao svih kvaliteta Nijemca, i ujedno poslao poruku ostalim trenerima kojima "mnoge stvari nisu po volji". 

- Znate, sve što radi u Liveprulu je fantastično. Ovo je refleksija njegove ličnosti, njegovog duha i mentaliteta. ne odustaje, bori se, svaki njegov igrač daje sve od sebe, a on ne plače što nema sve igrače na raspolaganju. Ne plače jer igraju 50 ili 60 utakmica u sezoni, kao drugi treneri koji se u drugim ligama neprestano žale. Ovo je sve zbog njegovog mentaliteta - zaključio je Murinjo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.