NOGOMET

Ajaks u Amsterdamu brani prednost iz Londona

Holanđanima se vraća Son

Liga prvaka: Ajaks dijeli 90 minuta od finala. AFP

G. Š

8.5.2019

Ajaks, najljepša priča ovosezonske Lige prvaka, večeras (21 sat) u revanšu polufinala u Amsterdamu dočekuje Totenhem s velikom zalihom iz Londona (0:1). Doni van de Bek (Donny van de Beek), podsjetimo, golom u Londonu trasirao je put Ajaksu za Madrid, gdje će se odigrati finalna utakmica. Ostalo je "samo" da tim Erika Ten Haga potvrdi taj trijumf u areni "Johan Krojf".  

Ajaks je favorit u večerašnjem duelu, a kladionica MOZZART na pobjedu tima iz Amsterdama nudi kvotu 2,30, na remi 3,40, a na pobjedu gostiju 3,10.

Najmlađi tim 

- Postavili smo nekoliko ciljeva na početku sezone. Moji igrači žele sve i drže sve karte u rukama. Vrijeme je da iskoristimo sve prednosti odlične sezone - rekao je trener Ten Hag. 

Slavni klub iz Amsterdama u odličnom raspoloženju čeka Totenhem nakon što je proteklog vikenda osvojio Kup Holandije, a ima priliku za još dva – u Ligi prvaka i nacionalnom prvenstvu.

Najmlađi tim u Ligi prvaka nastavlja da oduševljava fudbalsku Evropu. Poslije velikih trijumfa nad Realom i Juventusom, sada se nalaze pred plasmanom u finale Lige prvaka, iako pobjeda u Londonu od 1:0 nije garancija konačnog uspjeha. No, Ajaks je sa mladim timom počeo u kvalifikacijama i stigao nadomak finala, u kojem ga niko nije očekivao.  

Nove fudbalske zvijezde, poput Matijasa de Lihta (Matthijs de Ligt), De Jonga (Frenkie de Jong) i Davida Neresa, već su pokazali da je opet stasala generacija koja može da bude šampionska poput one iz 1996. godine, koju je predvodio Johan Krojf (Cruijff).

Vraća se Son

Totenhem će, s druge strane, u Amsterdamu biti jači za Heon-Min Sona, junaka prolaza preko Mančester sitija i strijelca pet golova u nokaut-fazi Lige prvaka u isto toliko mečeva, koji je bio suspendiran za prvi duel u Londonu.

- Niko nije vjerovao da ćemo biti u ovoj poziciji. Ipak, i dalje je sve na nama, imamo šansu da izborimo finale - optimista je menadžer Totenhema Maurisio Poketino.

Iskusni tim iz Londona sigurno neće biti lagan protivnik mladom timu Ajaksa bez obzira na to što se na svom terenu izgubio. Kristijan Eriksen (Christian Eriksen), Dele Ali (Dele Alli) i Fernando Ljorente (Llorente), pojačani Sonom, sigurno će pokušati da dođu do pobjede, koja bi ih odvela u finale.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.