LIGA PRVAKA

Otkrivena istina o sjajnom golu Liverpula: Kako je 14-godišnji sakupljač lopti postao junak "Redsa"

Reagirao poput munje

Brza reakcija dječaka odvela Liverpul u finale Lige prvaka. Screenshot

Avaz Sport

8.5.2019

Trent Aleksander Arnold (Alexander) proglašen je genijem za brzi korner koji je sinoć izveo i koji je u 79. minuti doveo do četvrtog i odlučujućeg gola Liverpula.

Ipak, da bi se shvatilo traganje za nemogućim, najbolje je početi s uputama i ravnomjernim širenjem informacija, piše britanski Independent.

Analitičari Liverpulovih utakmica prošle sedmice su na Kamp Nouu primijetili kako su Barcelonini igrači zastajali i bili ometani kad god im je bio dodijeljen slobodni udarac ili ubacivanje, čak i ako je odluka bila očigledno ispravna.

Zbog toga je Jirgen Klop (Jurgen Klopp) prepoznao mogućnosti. I tako su filtrirali poruku u klubu. To dokazuje da on nije odustao – da oporavak Liverpula nije bio isključivo adrenalinski. Njegovo uvjerenje nije bilo slijepo. Prevedeno je u planove i planove, ističe autor teksta Simon Hjuz (Hughes).

Karl Lenkester (Carl Lancaster) je mentor klupske akademije u Kirkbiju, a među njegovim odgovornostima je koordinacija dječaka koji sakupljaju lopte uz teren na utakmicama. Rekao im je da u utorak ujutro što je brže moguće služe igrače Liverpula. Okli Kanonie (Oakley Cannonier) nije to zaboravio i jedanaest minuta prije kraja utakmice 'nahranio' je loptom Aleksandera Arnolda, dok se odbrana Barcelone pomicala između njih 20 metara dalje.

Izgledalo je zapanjujuće da su bili blaženo nesvjesni onoga šta bi se moglo dogoditi s obzirom na to da je Liverpul već pokazao svoju namjeru, otkrivaju Britanci.

Aleksander Arnold izborio je korner, a skupljač lopti je reagirao poput munje i odmah poslao drugu loptu u teren. Bio je to trenutak kada se Arnold spremao izvesti korner. Došao je do lopte, a onda onako, kao da se toga njega ne tiče, otišao od lopte. 

Cijela odbrana Barcelone je nasjela, čekali su ko će izvesti korner, nešto su čak i pričali, a Origija nije čuvao niko. Baš niko. Igrači Barcelone kao da su bili u nekom svom svijetu.

Inače, 14-godišnjak je porijeklom iz Lidsa. Ponekad trenira sa starijima u selekciji. Šta god se dogodilo u njegovoj karijeri ili životu, on će se sjetiti svoje uloge u sigurno najznačajnijoj pobjedi u cijeloj historiji Liverpula, gdje je Klopov tim dokazao svoju sposobnost da smanji besmrtne i neumorne olupine i ljude od granita u obične smrtnike. Omogućio je tako Englezu da brzo izvede korner i napravio onu čaroliju, nakon čega je Liverpul stigao do velikog preokreta i prolaska u finale Lige prvaka.

Dječak je postao apsolutni hit na društvenim mrežama, a pohvalio ga je i bivši škotski nogometaš i igrač Liverpula Gremi Sunes (Graeme Souness).

- Pogledajte trenutak kada je Arnold izborio korner. Sakupljač lopti je već na svome mjestu i odmah je dodao loptu Englezu -  rekao je Sunes.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.