PROŠLOST

Kako je izgubio milion u kvizu: Prije nego je postao trenerski mag, Klop je bio legendaran šarlatan

Cilj mu je bio izgubiti milion maraka nudeći pogrešne odgovore

Avaz.ba

8.5.2019

Iako su igrači Liverpula glavni heroji veličanstvene pobjede protiv Barcelone u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka, "mastermind" iza scene bio je njemački nogometni stručnjak Jirgen Klopp (Jurgen Klopp). 

On je sam nakon susreta iskreno priznao da nije vjerovao da se ovako nešto može dogoditi, ali je svojim igračima u svlačionici rekao da vjeruje u njih i da ako je neko sposoban to napraviti, onda su to oni.

Klop se na trenerskoj karti Evrope pojavio 2001. godine kao trener Majnca, u kojem je bio prosječan igrač. Tamo je nakon aktivne igračke karijere stjecao znanje da bi sedam godina kasnije otišao u Borusiju Dortmund. Nakon što je na sebe usmjerio pažnju fantastičnim metodama i trenerskim stilom, a onda je 2015. preuzeo klupu Liverpula, s kojim drugu sezonu zaredom igra u velikom finalu Lige prvaka.

No, prije nego je postao ugledni menadžer, Klop je bio običan smrtnik, koji je sudjelovao u njemačkim TV emisijama.

Jedan od njih bila je i njemačka verzija britanskog šoua "Izgubite Milion". Klop se u njemu pojavio 90-ih godina prošlog stoljeća, a cilj mu je bio izgubiti milion maraka nudeći pogrešne odgovore na pitanja voditelja.

Pogledajte smiješnu stranu osebujnog nogometnog stručnjaka prije nego je postao faca u trenerskom svijetu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.