LIGA PRVAKA

{UŽIVO} / Ludnica u Amsterdamu: Totenhem u posljednjoj sekundi zabio za 3:2, het-trik Moure

De Ligt je doveo domaćina u vodstvo, Ziješ poduplao prednost. Twitter

A. Ču. / Avaz.ba

8.5.2019

95' Goooooooooooooooool. Totenhem pogađa za 3:2. Lukas Moura je heroj gostiju. Ovo je nevjerovatno.

93' Sada je Loris spasio Totenhem

90' Igrat će se još pet minuta sudijske nadoknade

87' Fantastična prilika za Totenhem, Fertongen je šutirao nakon kornera, Onana je spriječio potpuni preokret. U nastavku akcije Son je iz blizine šutirao preko gola.

79' Ziješ je pucao lijevom nogom i pogodio stativu. Nevjerovatna utakmica, četiri gola i dvije stative. Sada ponovo Ajaks dominira.

70' Mazraui je povukao jednu dobru akciju, Tadić je bio u prilici, ali je izborio samo korner. Totenhem je imao momentum, ali je Ajaks sada dva puta opasno zaprijetio.

63' Fantastičan ubačaj Tadića za Ziješa, ovaj sa desetak metara šutira malo pored gola.

59' Totalna ludnica u Amsterdamu. Moura je nakon velike greške Onane zabio gol za 2:2. Sada Totenhemu treba gol za prolaz

55' Goooooool. Lukas Moura smanjuje vodstvo. Ispratio je akciju Brazilac i pogodio za Totenhem

50' Prvi žuti karton za domaće fudbalere, dobio ga je Dolberg 

46' Počelo je drugo poluvijeme. Odmah na startu korner za Totenhem.

45' Gotovo je prvo poluvrijeme. Ajaks vodi 2:0 i čini se da drži sve u svojim rukama. Još jedno poluvrijeme dijeli igrače i publiku koja je već u transu do senzacionalnog finala.

36' Tadić je maestralno asistrirao, a Ziješ dovodi Ajaks u vodstvo od 2:0. Tadić je drugi igrač ove sezone koji je direktno učestvovao u deset golova svoje ekipe. Šest golova i četiri asistencije. Samo je Mesi još to uspio ove sezone.

33' Dva igrača Ajaksa tokom prvih pola sata oduzela su osam lopti, svi igrači Totenhema samo tri.

30' Dušan Tadić prošao je po lijevoj strani, ali je iz blizine šutirao malo pored lijeve, suprotne stative. Dobra prilika za srbijanskog reprezentativca, možda i najbolja na utakmici.

23' Ajaks prema očekivanju ima loptu više u posjedu, ali je Totenhem opasniji pred golom Onane. Son je zasad najkonkretniji, a priliku je imao i Eriksen.

17' Pogibeljan start Sisoka (Sissoko) nad Taljafikom (Tagliafico), bez dileme za žuti karton. Igrač Totenhema prvi je zapisani igrač u bilježnici sudije.

14' Trči se na sve strane. Vrlo otvorena utakmica u ovim trenucima.

7' Samo što je krenuo s centra Totenhem pogađa stativu.

5' Ajaks vodi 1:0. Nakon šuta Tadića i kornera, kapiten De Ligt je doveo domaćina u vodstvo. Amsterdam arena je proključala.


Prije početka utakmice napadač Ajaksa David Neres, koji je bio uvršten u stratnih 11, povrijedio se na zagrijevanju i nije ni na klupi. Dolberg je zauzeo njegovo mjesto.

Samo jednom se desilo da ekipa je koja je izgubila u prvoj polufinalnoj utakmici prošla u finale u posljednjih 17 godina. To je bio Ajaks u sezoni 1995/1996. Također, Ajaks je od 12 polufinala u historiji, deset riješio u svoju korist. 

Od 21 sat igra se drugi revanš meč polufinala Lige prvaka.

Fudbaleri Ajaksa u Amsterdamu dočekuju Totenhem s prednošću 1:0 iz prvog susreta u Londonu.

Treneri Ten Hag i Mauricio Poketino (Pochetino) odabrali su početne sastave. U gostujućem sastavu nema Harija Kejna (Harry Kane).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.