NOGOMET

Kolašinac lovi finale Evropske lige

Unaj Emeri se vraća kući

Kolašinac: Arsenal brani prednost. Arhiv

N. D.

9.5.2019

Borba za trofej Evropske lige nastavit će se večeras polufinalnim utakmicama. Arsenal bh. reprezentativca Seada Kolašinca će u goste Valensiji. U prvoj utakmici, sastav iz Londona slavio je sa 3:1.  

Prema MOZZART kladionici, Valensija je favorit u ovom ogledu. Kvota na pobjedu domaćina iznosi 1,90, na remi 3,60, dok se na trijumf gostiju nudi kvota od 4,00.

Ovo polufinale Evropske lige ima sve veću važnost za oba tima, jer postaje sve jasnije da se kroz svoja prvenstva neće kvalificirati u Ligi prvaka naredne godine. 

Valensija još ima šansu, iako dva kola prije kraja zaostaju tri boda za četvrtom pozicijom. Arsenal je svoje šanse za četvrto mjesto upropastio u prošlom kolu- 

"Topnici" odranije ne mogu računati na Arona Ramzija (Aaron Ramsey), Denisa Suareza (Dennis) i Hektora Belerina (Hector Bellerin), dok domaćin na raspolaganju nema Gofrija Kondogbiju (Geoffrey) i Denisa Černiševa. 

Bit će to utakmica u kojoj se na neki način trener Arsenala vraća kući. Unaj Emeri (Unai Emery) ranije je vrlo uspješno vodio tim Sevilje.  U dosadašnja dva gostovanja u Valensiji je Arsenal gubio, ali rezultatima koji bi im sada donijeli prolaz.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.