NOGOMET

Ajntraht na Stamford bridžu traži prolaz u finale Evropske lige

Prvi ogled završen bez pobjednika (1:1)

Evropska liga: Čelsi dočekuje Ajntraht. AFP

J.A./Avaz Sport

9.5.2019

U fokusu današnjeg dana je nogomet i revanš mečevi polufinala Evropske lige u kojima se sastaju Valensija i Arsenal te Čelsi i Ajntraht.  

Prvi ogled između Čelsija i Ajntrahta završen je bez pobjednika (1:1), a Čelsi je definitivno favorit za odlazak na finale u Baku. Prema MOZZART kladionici, kvota na pobjedu "Plavaca" iznosi 1,38, na remi 5,00, dok se na trijumf gostiju nudi kvota od čak 7,75.

Čelsi je proteklog vikenda konačno osigurao plasman u Ligu prvaka naredne sezone i jedan veliki cilj je ispunjen. Također je skinut i jedan veliki teret s leđa igrača pa se sada mogu posvetiti Evropskoj ligi i pokušaju da ovu sezonu ipak završe osvajanjem jednog trofeja. 

S druge stane, bilo je vidljivo da Ajntraht pada u formi i u prvenstvu su uvezali tri meča bez pobjede prije prvog ogleda protiv Čelsija. I u tom duelu su dobro samo počeli, da bi onda drastično pali u igri i primili su gol za 1:1, a onda strahovali do samog kraja. Nekako su se spasili poraza, međutim, nedjeljno gostovanje u Leverkuzenu je otkrilo sve slabosti koje ova ekipa pokazuje u finišu sezone. 

Jednostavno kao da nemaju više snage i ne pomažu puno ni promjene trenera. Možda nadu gostima ulijeva činjenica da će u ovom ogledu biti jači za Sabastijana Halera (Haller) i Antu Rebića, koji će, nakon što su sanirali povrede, biti u konkurenciji za sastav.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.