OSTAO U SUZAMA

Kapiten Ajaksa: San se srušio, imao sam veliku želju da igram u finalu

Karijeru će nastaviti u Engleskoj ili Španiji

De Ligt: Nismo zaslužili da ispadnemo. AFP

J.A./Avaz Sport

9.5.2019

Kapiten Ajaksa Matijs de Ligt (Matthijs), kao i mnogi njegovi saigrači, ostao je u suzama poslije bolne eliminacije od Totenhema u polufinalu Lige prvaka. 

- Kada se pogleda čitav duel, nismo zaslužili da ispadnemo. Igrali smo odlično prvo poluvrijeme, ali smo eliminirani. Nevjerovatno... San se srušio, imao sam veliku želju da igram u finalu, ali se nije desilo -  rekao je stameni Holanđanin i strijelac prvog gola na meču u Amsterdamu.

Jedan od najtalentiranijih stopera svijeta na meti je Mančester junajteda, Sitija, Totenhema, Liverpula, kao i Barcelone, u transferu koji bi najmanje koštao 75 miliona eura. On će, prema svemu sudeći, karijeru nastaviti u Engleskoj ili Španiji, izjavio je sportski direktor kluba iz Amsterdama Edvin van der Sar (Edwin van der Sar). 

- Ovo su posljednje utakmice De Ligta za Ajaks. Završit će u velikom klubu, mislim u Englskoj ili Španiji - rekao je Van der Sar, odbacivši tako da bi 19-godišnji defanzivac mogao u minhenski Bajern, Juventus ili Pari Sen Žermen jer su ga i oni željeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.