PORTUGAL Spreman za završni turnir Lige nacija

Ronaldo se vraća u reprezentaciju

Avaz Sport
09.05.2019 17:17

Ronaldo: Odsustvo imalo objašnjenje

Fernando Santos, selektor fudbalske reprezentacije Portugala, potvrdio je da će Kristijano Ronaldo (Cristiano) igrati na finalnom turniru Lige nacija.

Ronaldo je nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, održanog prošlog ljeta, propustio šest utakmica Portugala, uključujući sve duele u Ligi nacija. U dres sa državnim grbom vratio se na otvaranju kvalifikacija za EURO 2020.

- Ronaldo ima zahvalnost i strast prema svojoj zemlji. Njegovo odsustvo u prvoj fazi Lige nacija imalo je objašnjenje i bilo je potpuno legitimna i razumljiva odluka. Shvatili smo da je to najbolji put da on ne bude s nama u tom periodu - kazao je Santos za portugalske medije.

Selektor aktuelnih šampiona Evrope je kazao i da će Ronaldo, ukoliko bude zdrav, biti sigurno na spisku igrača za finalni turnir Lige nacija, koji će objaviti 23. maja.

Završni turnir prvog izdanja Lige nacija održat će se od 5. do 9. juna u Portugalu. U polufinalnim susretima sastat će se Portugal – Švicarska (5. juna) i Holandija – Engleska dan kasnije. Finale je na programu 9. juna u Portu.

NA VRH