ZADOVOLJSTVO

Obamejang: Dat ćemo sve za pobjedu i trofej

Postigao het-trik na Mestalji

Obamejang: Junak Arsenala. AFP

Avaz Sport

10.5.2019

Pjer-Ajmerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang) postigao je het-trik na Mestalji i odveo Arsenal u finale Evropske lige koje se igra 29. maja u Bakuu.

"Tobdžije" su poslije pobjede od 3:1 kod kuće, bili bolji i kao gosti u Španiji, slavili su  4:2, a Obemajang je postao prvi igrač Arsenala koji je postigao het-trik na jednoj evro utakmici još od decembra 2016. kada je Lukas Perez (Lucas) to učinio na meču s Bazelom u Ligi prvaka. 

Po završetku susreta na Mestalji, Obamejang je izrazio zadovoljstvo što će klub iz Londona igrati za pehar.

- Naučili smo lekcije iz prošle sezone, ove godine nismo ih ponavljali. Sada smo u finalu, velika stvar za sve nas - izjavio je Obamejang. 

Pohvalio je i svog saigrača Aleksandera Lakazeta (Alexandre Lacazette).

Mnogo smo pričali o našoj saradnji na terenu, zadovoljstvo je igrati sa njim u istom timu. Posebno kada pobjedite u ovakvim utakmicama. Sad smo u finalu, i dat ćemo sve za pobjedu i trofej -  obećao je Obamejang. 

Lakazet je rekao da je bila važna reakcija poslije vodećeg gola Valensije.

Odlično smo reagirali, znali smo da moramo da postignemo makar jedan gol na ovom meču. Obamejang je bio nevjerovatan, postigao je het-trik, hvala mu. Igrali smo loše u Premijer ligi i sada ne smijemo da propustimo ovu priliku. Želimo da sljedeće sezone igramo u Ligi prvaka, hoćemo da donesemo pehar u naše vitrine - zaključio je Lakazet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.