FUTSAL

Meč lopta za Mostar SG Staklorad

G. Š.

10.5.2019

Treći meč finalne serije plej-ofa Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine između Mostar SG Staklorada i Brotnja na programu je u nedjelju, 12. maja, sa početkom u 19.30 sati u mostarskoj dvorani „Midhad Hujdur-Hujka“.

Prve dvije utakmice Mostarci su riješili u svoju korist i nedostaje im još jedna pobjeda za novu titulu prvaka Bosne i Hercegovine.  Igrač domaćeg tima Nermin Kahvedžić se nada da će njegov tim već u nedjelju podići pehar: 

- Imamo prvu meč loptu i očekujem pobjedu. U prethodnoj utakmici koju smo odigrali u Čitluku smo pokazali da smo najbolja ekipa u državi i nadam se da ćemo to potvrditi u nedjelju pred našim navijačima i doći do novog trofeja. Kvalitet imamo i sve zavisi od našeg pristupa. Siguran sam da ćemo biti na najvišem nivou i da ćemo doći do željenog cilja, a to je titula prvaka Bosne i Hercegovine, rekao je Kahvedžić.

Trener Brotnja Matej Čilić želi da osigura još jedan meč na svom terenu. 

- Nakon uvodna dva poraza spremamo se za treći meč gdje ćemo pokušati da iznenadimo Mostarce. Oni su favoriti i to su pokazali u prve dvije utakmice. Pozivam naše navijače da nas podrže, kao što su to radili i do sad u play-offu, a mi ćemo pokušati da odigramo što bolji meč kako bismo vratili finalnu seriju u Čitluk, rekao je Čilić

Meč će suditi Željko Dragojević (Banja Luka). Drugi sudija je Vedran Marčinko (Mostar), a treći Goran Ilić (Doboj). Delegat je Dragan Mejakić iz Banjaluke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.