ENGLESKA

Konačna odluka: Mančester siti ili Liverpul?

Uoči posljednjeg kola Mančester siti ima bod prednosti ispred Liverpula

Igrači Brajtona: Žele napraviti senzaciju. Agencije

N. D.

12.5.2019

Skoro tri decenije Liverpul čeka titulu, nikada nisu bili bliže da prekinu šampionski post, ali malo toga je i danas u njihovim rukama. Prvi put će dvije prvoplasirane ekipe završiti sezonu sa više od 90 bodova, ali jednoj taj skor neće biti dovoljan za trofej. 

Mančester siti ima bod više i ostalo je još 90 minuta u kojima trebaju pobjedu. Liverpul dočekuje Volverhempton i niko taj duel ne spominje. Svi su već upisali tri boda ekipi Jirgena Klopa (Jurgen Klopp), ali se zato o gostovanju „Građana" Brajtonu, govori itekako.

Igrači Brajtona su obezbijedili opstanak u ligi, ali došli su u žiži javnosti, jer Englezi traže da im upravo oni nahrane ego. Pokvariti nekome slavlje u zadnjem kolu, za Premijer ligu engleske bi bio dodatni plus. I igrači malog Brajtona su prihvatili ulogu.

Prema MOZZART kladionici, Siti je izraziti favorit u ovom meču. Kvota na pobjedu gostiju iznosi 1,18, na remi je kvota 7,25, dok se na trijumf domaćina nudi kvota od 15,00.

- Svi igrači su željni da pokvare slavlje. Nekolicina navijača Evertona mi je slala poruke da pustimo Mančester siti, ali ja sam profesionalac. Sada sam u Brajtonu i to je moj klub. Ne možemo se uvlačiti u raspravu o tome da li ćemo nekima učiniti uslugu ili ne. Mi smo fudbaleri. Imamo posao koji moramo odraditi - rekao je Šejn Dafi (Shane Duffy), najbolji igrač ekipe ove sezone.

Ipak, Dafi je svjestan da neće biti lako.

- Oni imaju igrače svjetske klase koji su sposobni nositi se s pritiskom, a ako ćemo iskreno, da im je neko ponudio priliku da za osvajanje titule igraju protiv Brajtona sigurno bi je prihvatili. Ali mi želimo pobijediti jedan od najboljih timova na svijetu i učiniti ovaj klub ponosnim - naglasio je bivši igrač Evertona, najljućeg rivala Liverpula.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.