SPORNA SITUACIJA

Sudija Zoran Grbić dodijelio dva žuta kartona Ajdinu Nukiću, ali ne i crveni!

G. Š.

12.5.2019

Glavni sudija meča Tuzla City - Sarajevo 1:0 Zoran Grbić iz Prijedora jučer je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremenu, u samo jednoj minuti, dva puta dodijelio po žuti karton fudbaleru domaćina Ajdinu Nukiću, ali ga potom nije isključio iz igre! 

Naima, Nukić je prvo napravio nedozvoljeno oštar start nad Almirom Bekićem, te mu je Grbić odmah pokazao žuti kartona, a onda je nastala gužva na terenu i kada se sve smirilo, odnosno nakon ukazane pomoći lijevom bočnom igraču kluba s Koševa, glavni sudija utakmice je pozvao Nukića i dodijelio mu ponovo žuti karton, ali ne i crveni!


- Vjerovatno je sudija, nakon smirivanja nastale gužve, zaboravio da je pokazao javnu opomenu Nuiću... - saznajemo u Nogometnom savezu BiH.


Također, naš izvor dodaje i ovo:


- Uglavnom, sve zavisi šta će u svom izvještaju napisati posmatrač suđenja Muhamed Osmić iz Maglaja, odnosno sam sudija. Jer, da je to bio drugi žuti, morao bi mu dati i crveni karton. To nam se još nije dešavalo na našim terenima... Ponavljam, sve zavisi od toga kako će to obrazložiti posmatrač suđenja, tako da ne možemo ništa prejudicirati

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.