SLOBODA

Regionalni velikan dolazi na Tušanj

G. Š.

13.5.2019

Predstavnici FK Sloboda u Sarajevu su održali radni sastanak s čelnicima Nogometnog saveza BiH na kojem su razgovarali o aktuelnim dešavanjima u klubu s Tušnja, ali i planovima te unapređenju takmičenja. 

Sastanku su, u ime NSBiH, prisustvovali Adnan Džemidžić, generalni sekretar, Elmir Pilav, direktor sektora za sport, i Lejla Hamza, stručna saradnica za pravne poslove, dok su FK Sloboda predstavljali Sead Kozlić, predsjednik Upravnog odbora, Eduard Brandalik, potpredsjednik Upravnog odbora, i Kemal Kurević, predsjednik Skupštine.

- Na početku sastanka razgovaralo se o velikom jubileju koji Sloboda ove godine obilježava, a to je stogodišnjica, prilikom čega je potvrđeno da će Sloboda u okviru ovog jubileja odigrati utakmicu sa GNK Dinamo Zagreb - navedeno je u saopćenju FK Sloboda, koje prenosimo u cijelosti.

- Prezentiran je plan pripreme obilježavanja stogodišnjice, prilikom čega je NSBiH obećao finansijsku i organizacionu podršku koja će započeti kada se uputi zvaničan protokol obilježavanja sto godina postojanja FK Sloboda Tuzla.

Tema sastanka bila su i goruća pitanja u FK Sloboda Tuzla, a to je svakako proces licenciranja i odluka Prvostepene komisije za licenciranje, prilikom čega su prenesena iskustva oko problema u vezi s dobivanjem iste. Iz NSBiH poručili su da se posebna pažnja posveti potpisivanju ugovora s fudbalerima, jer iz pogrešno formuliranih ugovora mogu nastati veliki problemi u procesu licenciranja.

Tokom sastanka razgovaralo se o generalnom stanju u klubu, a iz NSBiH upućena je sugestija da FK Sloboda šalje svoje predstavnike na redovne sastanke u organizaciji krovne kuće bh. fudbala. Delegacije su se dotakle i procesa oko usvajanja zakona o sportu, kao i solucije da se fudbaleri oslobode obaveza plaćanja doprinosa tako što bi se uveli u posebno kategoriju.

Na sastanku je potvrđeno da će u narednom periodu uslijediti rekonstrukcija reflektora na stadionu Tušanj sredstvima koje je osigurala UEFA za ukupno pet klubova Premijer lige BiH, među kojima je i Sloboda. U narednom periodu izvršit će se fotometrija, nakon čega slijede rekonstrukcija i stavljanje rasvjete u funkciju klase 4, što je dovoljno za igranje evropskih utakmica - piše u saopćenju kluba s Tušnja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.