ITALIJA

Bruka za Ronalda, Florenci mu očitao lekciju

Poslije utakmice Italijan je na svoj način uzvratio zvijezdi "Stare dame"

Ronaldo je sinoć bio potpuno nemoćan. Scereenshot

A. Č. / Avaz.ba

13.5.2019

Kristijano Ronaldo (Cristiano) bolje da nije ni igrao sinoć za Juventus protiv Rome. U dva navrata propisno se obrukao, osim što nije doprinio da njegov tim ostane barem neporažen. 

Nakon utakmice trener Juventusa, koji je već osvojio titulu, bio je jako nezadovoljan i ljut, a vjerovatno je ista osjećanja, čak još i gora dijelio Portugalac kojeg na društvenim mrežama sprdaju jer nije uspio biti najbolji strijelac Serije A. 

U tome neko vidi i razloge neuobičajene arogancije koju je sinoć ispoljio.

Ronaldo je prvo izazvao salve podsmijeha nakon što je pokušao odglumiti značajan kontakt s Aleksandrom Kolarovom, bacio se u šesnaestercu kao da ga je pogodio bestrzajni top, što je ocijenjeno kao najveći blam u njegovoj karijeri.

Druga bruka uslijedila je nakon što se rugao Alesandru Florenciju (Alessandro Florenzi). Ronaldo je, smijući se, gestikulirao i rekao Florenziju da šuti, jer je suviše nizak da bi išta pričao.

Poslije utakmice Florenci je na svoj način uzvratio Ronaldu.

- On misli, ako je osvojio ''Zlatnu loptu'', da može raditi šta hoće. Mi smo dva puta izbacili loptu, a on je nastavio igrati. Mi nismo takvi ljudi... - rekao je Florenci.

Rimljani su se generalno posljednji smijali, a upravo je Florenci u 79. minuti postigao gol za 1:0 i održao nadu za plasman u Ligu prvaka živom. Konačan rezultat postavio je naš Edin Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.