NOGOMET

Valverde nema namjeru podnijeti ostavku, želi slijediti Gvardiolu

Ne razmatra da ode s klupe katalonskog giganta

J.A./Avaz Sport

13.5.2019

Trener Barcelone Ernesto Valverde izjavio je da ne razmatra da ode s klupe katalonskog giganta. Iako je poslije eliminacije od Liverpula u polufinalu Lige prvaka najavio da postoji mogućnost da ode na kraju sezone, poručio je da nema namjeru podnijeti ostavku. 

Valverde je na konkretno pitanje novinara, nakon pobjede nad Hetafeom, da li razmišlja o ostavci, kratko i jasno odgovorio "ne", ali i da je pravi primjer koji želi slijediti menadžer Mančester sitija i bivši trener Barcelone Pep Gvardiola (Guardila).

- Uradio je velike stvari, ne samo što je osvojio titulu Premijer lige već što radi dugo. Za mene je on najbolji trener na svijetu i svakim danom možeš da učiš od Gvardiole -  rekao je Valverde o Gvardioli, čiji je Siti također eliminiran na bolan način iz Lige prvaka, i to u četvrtfinalu od Totenhema.

Valverde je s Barcelonom ove sezone osvojio Superkup Španije i titulu Primere, ima još priliku za Kup kralja jer njegovu ekipu čeka finale s Valensijom, ali je i pored toga na udaru kritika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.