NOGOMET Pale ovacije i suze

Emotivan oproštaj Džeke i društva od De Rosija: Lijep špalir za legendu "Vučice"

Poslije 18 godina napustit će klub

Avaz Sport

Roma: Špalir za De Rosija

Foto: Screenshot


Danijele de Rosi (Daniele De Rossi), nakon 18 sezona i 615 utakmica odigranih za Romu, neće više nositi dres "Vučice".  Tim povodom Džeko i društvo su mu priredili lijep špalir, svi su nosili dresove s njegovim prezimenom na leđima, što je posebno dirnulo De Rosija.

- Da mogu vratiti vrijeme ponovo bih odabrao da nosim Romin dres. Žao mi je samo što je jedna izvanredna generacija, čiji sam bio dio, nije osvojila neki značajan trofej, jer je to svakako zaslužila, mnogo više od nekih drugih klubova - rekao je odlazeći kapiten "Vučice".

De Rosi je potom otkrio da bih volio biti trener.

- Znam koliko godina imam i šta to znači u nogometu, tako da sam svjestan i odluke čelnika kluba, koji su mi ponudili da radim u upravi kluba. Volio bih biti trener, ne vidim sebe odmah kao direktora, ali bi to imalo smisla ovdje u Romi. Moram učiti, ovo će biti dug put. Ipak, ja se i dalje osjećam kao nogometaš, tako da ću po završetku sezone otići na odmor, za vrijeme koga uopće neću misliti na nogomet, a potom ću u dogovoru s porodicom i menadžerom odlučiti o nastavku karijere - rekao je De Rosi.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na